16 augustus, 2013

Over ARES

ARES startte op 14 september 2006 nadat 4 studenten het initiatief hadden genomen om een vereniging op te richten. Na hun stage waren zij zo erg onder de indruk van de vastgoedwereld dat zij met en voor hun medestudenten meer uit de opleiding wilden halen. Zij zochten daarom naar nieuwe mogelijkheden om een brug te kunnen slaan tussen de studie en het bedrijfsleven. Deze vier studenten hebben om die reden ARES opgericht.

ARES staat voor Association for Real Estate Studies, een studievereniging die uitsluitend bestaat uit studenten van de opleiding Vastgoed en Makelaardij van de Hogeschool Rotterdam. Tijdens de opleiding kom je in aanraking met alle facetten van het vastgoed. In de colleges word je geleerd hoe je een woning moet taxeren, wat projectontwikkeling inhoudt, waar je op moet letten als je de bouwkundige staat van vastgoed wilt meten, hoe er in het buitenland wordt omgegaan met vastgoed en hoe je vastgoed moet managen. De reiscommissie zoekt naar de beste steden met het mooiste vastgoed en de vriendelijkste prijzen om voor jou een onvergetelijke ervaring te verzorgen. ARES biedt trouwens ook reizen aan binnen de Benelux en daarbuiten, wel binnen Europa!

De opleiding is onwijs boeiend natuurlijk! Maar wat nu als je met eigen ogen kan zien wat je met die kennis kan doen terwijl je met je studie bezig bent? Met ARES bezoek je diverse projecten om te kijken wat er zoals ontwikkeld wordt en kan worden. Zoals een woontoren, een creative community, het duurzaamste gebouw ter wereld, een gevangenis, het grootste gebouw van Europa of het hoogste gebouw van Nederland! Of wil je liever beleggen in vastgoed? Ook die tak van sport komt aan bod. We organiseren themadagen waarin we de meest uiteenlopende beroepen en organisaties aan je duidelijk maken. Toch doorstuderen na je deze studie? Ook dat begrijpen we. Daarom speciaal voor jou een mastermiddag zodat jij goed kan bepalen welke masters er allemaal te doen zijn op het gebied van vastgoed!

En dan hebben we ook nog onze sociale kanalen. Hierop plaatst ARES aankondigingen van evenementen en delen we foto’s en andere leuke dingen. Samenvattingen, oefenmateriaal en verkopen van boeken is daar ook mogelijk.

ARES is dus een studievereniging die jou graag verbindt met het bedrijfsleven, medestudenten uit verschillende jaargangen en docenten. Daarnaast kunnen we je helpen bij het vinden van een goede stageplaats en zorgen we voor binding tijdens onze maandelijkse borrels!

Tot snel bij een van onze activiteiten!

Namens het gehele bestuur,

Suzanne Versteegh
Voorzitter ’19-’20