Studiereis Antwerpen 2014

Eind november, dat kan maar in  één ding betekenen in ARES begrippen, dé kleine studiereis! En ja hoor, afgelopen week was het weer zo ver. Een bus vol enthousiaste vastgoedstudenten ging richting het zuiden des Nederland. Deze studenten gingen voor een dag het Vlaamse Antwerpen bezichtigen. Voor de oplettende leden, ja België bevalt goed bij de besturen. De bourgondische levensstijl, de Belgische speciaal bieren, de architectuur, maar ook zeker het bruisende uitgaansleven!

 28 november 2014

Al vroeg in de ochtend vertrok er bus vol studenten richting het zuiden. Met een korte tussenstop in Bergen op Zoom, om een enkele, Brabantse (bestuurs-)leden op te pikken. Aangekomen in Antwerpen, begon rond half 11 de rondleiding vanaf de Kaai. Deze rondleiding werd gegeven door Luc van Maele, stedenbouwkundige en wel bekend in Antwerpen. Hij heeft ARES de gehele dag verteld hoe de stad is opgebouwd, waarom en wanneer. Daarnaast werden recente herontwikkelingen aangesneden rondom “het eilandje”.

Om 1 uur werd het MAS, Museum aan de Schelde, bereikt. Dit is een groot museum, cultureel centrum en één van de pareltjes van Antwerpen. Na een korte bezichtiging was het tijd voor wat broodjes, natuurlijk ook in het MAS. Na de maag weer gevuld te hebben, werd de rest van “het eilandje” bekeken. In dit gedeelte werden verschillende nieuwbouwprojecten behandeld. Wat eindigde op het centraal station van Antwerpen. Al met al veel geleerd over de ontwikkelingen en het beleid van de stad Antwerpen op vastgoed gebied.

Na een korte pitstop in het hostel, werd er gedineerd in “De Negen Vaten”. Waar verschillende Tapas geserveerd werden. Met een goede bodem gingen de ARES-leden op pad richting de grote markt. Om daar een kroegentocht te houden, welke bestond uit een bruincafé, een karaokebar, waarbij de ARES-keeltjes goed benut werden en twee afsluitende clubs.

29 november 2014

Ja de dag begon vroeg, of hoe zeg je dat? De vorige dag eindigde gewoon laat! Na een gezellige en uitbundige nacht werden de vastgoedstudenten weer gewekt voor de terugreis, naar het het altijd prachtige Rotterdam.

Namens het bestuur wil ik graag iedereen bedanken voor de geweldige trip. Wij hebben genoten, hopelijk jullie ook!

Klik hier voor foto’s!