Deprecated: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; SlideshowPluginWidget has a deprecated constructor in /home/public/sites/www.aresrotterdam.nl/wp-content/plugins/slideshow-jquery-image-gallery/classes/SlideshowPluginWidget.php on line 8
Interview met mevrouw Iris Coenen – Ares Rotterdam
Notice: Functie WP_Scripts::localize werd verkeerd aangeroepen. De parameter $l10n moet een array zijn. Gebruik in plaats daarvan de functie wp_add_inline_script() om willekeurige gegevens aan scripts door te geven. Lees Foutopsporing in WordPress voor meer informatie. (Dit bericht is toegevoegd in versie 5.7.0.) in /home/public/sites/www.aresrotterdam.nl/wp-includes/functions.php on line 5831

Interview met mevrouw Iris Coenen

Welke opleiding heeft u gevolgd?

Ik heb Bouwkunde aan de Technische Universiteit in Delft gestudeerd. Ik ben daar afgestudeerd in 2007 in de richting Architectuur, restauratie en renovatie. Mijn afstudeerproject was een herbestemming van de Montevideo Loodsen op “het Eilandje” in Antwerpen. Een geweldig leuke opgave, waarbij ik overigens in hetzelfde afstudeeratelier zat als mevrouw van der Voorde.

Kunt u kort vertellen hoe uw carrière tot nu toe is verlopen?

Na het behalen van mijn diploma ben ik eigenlijk direct aan de slag gegaan als architect bij een architectenbureau in Delft. Na een paar jaar gewerkt te hebben bij dit architectenbureau ben ik mijn eigen bureau begonnen als zzp-er. Ik heb veel verschillende projecten mogen doen, van tekeningen en plannen maken voor verbouwingen tot verkoperstekeningen maken voor grote ontwikkelaars. Ook ben ik samen met een bevriende architect eigen lampen gaan ontwerpen, ontwikkelen en verkopen via een webshop. Super leerzaam, maar niet iets waar ik echt een toekomst in zag. Na een aantal jaren als zelfstandige werkzaam te zijn geweest had ik behoefte aan samenwerken met collega’s, aan nieuwe uitdagingen. Ik heb vervolgens heel veel gesprekken gevoerd met heel veel verschillende mensen om erachter te komen waar mijn interesses lagen, wat ik zou willen doen. Dat resulteerde in heel veel sollicitaties naar heel veel verschillende bedrijven. Vaak niet eens passend bij mijn profiel. En zo kwam er een vacature voorbij voor docent Projectontwikkeling bij V&M. Ook díe functie sloot destijds niet aan bij mijn profiel, dus werd ik niet uitgenodigd. Maar een aantal maanden later werd ik gebeld door de manager van V&M: ze zochten per direct een docent Bouwkunde voor één module. Of ik die module niet wilde geven. En zo geschiedde. En sindsdien ben ik niet meer weggegaan!

Wat was/is het hoogtepunt van uw carrière? 

Daar zit ik denk ik nog middenin.. Voor mij is denk ik een heel belangrijk punt geweest het besef dat je moet gaan voor dát waar je passie ligt en niet per sé waarvoor je gestudeerd hebt of dat wat anderen van jou verwachten of voor jou zouden willen.

Wat zou u anders hebben gedaan in uw loopbaan van uw carrière?

Ik zou niets anders hebben gedaan. Overal heb ik veel van geleerd en alles wat ik heb geleerd kan ik gebruiken en inzetten in mijn werk nu.

Hoe heeft u de keuze gemaakt om op de Hogeschool les te komen geven? 

Dat heb ik hiervoor al uitgelegd. Het was eigenlijk niet een keuze, maar het liep gewoon zo. En dat bleek uiteindelijk echt te passen bij wie ik ben en wat ik graag doe. Soms gaan de dingen in het leven zoals ze gaan, en als je openstaat voor mogelijkheden en kansen pakt dan kunnen er leuke dingen op je pad komen. Durf dus ook buiten de gangbare kaders en verwachtingen van je omgeving te denken.

Bent u nog werkzaam in het werkveld vastgoed naast uw baan als docent? Zo ja, vindt u dit moeilijk te combineren?

Ik ben heel lang nog werkzaam geweest als architect en sta nog altijd ingeschreven in het architectenregister. Ik vind het leuk om die mogelijkheid open te laten. Maar voor nu ben ik fulltime in dienst bij V&M en is dat waar ik graag wil zijn en werken. Met de werkzaamheden die ik nu heb en de verantwoordelijkheden die daarbij horen is de combinatie met andere werkzaamheden nu moeilijk te maken. En dat is een keuze die ik goed overwogen heb genomen.

Heeft u nog tips voor de studenten van Vastgoed en Makelaardij met betrekking tot uw carrière? 

Mijn belangrijkste tip is om altijd te werken en studeren vanuit een passie om iets te doen waar jij in wezen blij van wordt. Geen enkele baan is altijd alleen maar leuk, maar werk zou je wel energie moeten geven. Doet het dat structureel niet, ga dan iets anders doen.